Siapa sangka, dalam sebuah lorong kecil terdapat gerai yang menjual lebih daripada 10 jenis jajan nostalgia 🤩✨
Daripada jagung kelapa, agar-agar disiram santan, lontong, keropok kuah, soto, mee goreng hingga pelbagai gorengan ✨🥰
Warung Bu Ani telah beroperasi lebih 10 tahun, memelihara keaslian rasa jajan tradisional Pekanbaru yang sukar dijumpai di tempat lain. Tempat ini menarik kerana menawarkan keaslian rasa nostalgia warga tempatan.
Harga:
Jagung Kelapa Rp5.000
Agar-agar Siram Santan Rp5.000
Pisang Goreng Kepok Rp3.000
Ketan Rp3.000
Jajanan Lainnya Mulai dari Rp2.000-Rp12.000
Warung Bu Ani
⏰ Isnin-Jumaat, 13.00-17.00 WIB
☎️ 08974363023
📍 Jalan Muslimin di halaman Mesjid Muslimin (Masuk dari Ahmad Yani sebelah Bank Mandiri. Jalan ini satu arah, nanti keluar di Jalan Sudirman)
Petunjuk cara ke lokasi:
- Dengan Gojek/Grab: pilih destinasi "Masjid Muslimin Pekanbaru" atau masukkan Jalan Muslimin, berhampiran Bank Mandiri di Jl. Ahmad Yani.
- Dengan kenderaan persendirian: buka Google Maps dan arah ke Jalan Muslimin. Dari Jl. Ahmad Yani di hadapan Bank Mandiri, belok ke Jalan Muslimin dan ikut lorong ke halaman masjid.
✅ Pembayaran Tunai & QRIS
✅ Dine in & Take away
✅ Parkir Percuma
_
🔥 Apa yang seronok di Pekanbaru? Lihat ulasan @brosispku
🌟 Teroka sorotan di Instagram @brosispku
🍻 Ingin muncul di brosispku? Hubungi pasukan iklan melalui WhatsApp di bio @brosispku
🌐 Ikuti juga IG: @brosiskerja @brosisdeal @brosisid @brosisproperty
#brosispkucontentagus #brosispku #pekanbaru #JajananJadul #BrosisPKUWarungBuAni
Kategori Berkaitan
Makanan Jalanan
Snek
Cerita Penduduk
Pusat Bandar