Alami keaslian Es Dawet Cincau Hijau berusia 14 tahun daripada Pak Jasman, warga Medan yang mengubah perniagaan jahitan keluarganya selama 14 tahun menjadi minuman sejuk popular di Pekanbaru. Bermula daripada gerai kecil, kini perniagaan beliau berkembang kepada empat cawangan di Pekanbaru, manakala anak-anaknya membuka tiga cawangan lagi di Batam. Dibuat sendiri menggunakan tepung nasi, cincau hijau, dan gula aren asli, hidangan menyegarkan ini sempurna untuk menyejukkan badan di bawah terik mentari tropika Riau.
Harga:
Es Dawet Cincau Hijau IDR 7,000
_
Es Dawet Cincau Hijau
⏰ Dibuka setiap hari, 11:00–18:00 WIB
☎️ 0823-8866-5249
📍Jalan Hangtuah, Pekanbaru
(berhadapan Tomoro Coffee)
Arahan:
- Gojek/Grab: Tetapkan destinasi ke “Tomoro Coffee” di Jalan Hangtuah, Pekanbaru. Gerai Es Dawet Cincau Hijau terletak betul-betul di seberang kedai kopi.
- Dengan kereta: Buka Google Maps dan cari “Tomoro Coffee Pekanbaru.” Parkir di kawasan berhampiran, kemudian seberang Jalan Hangtuah untuk sampai ke gerai.
✅ Pembayaran Tunai
✅ Bawa pulang
✅ Terima Tempahan
_
🌐 Perlukan cadangan di Pekanbaru? Layari www.brosispku.com
#BroSisPKUContentNanda #pekanbaru #Pekanlife #BrosisPKUEsDawetCincauHijau #EsDawetCincauHijau
Kategori Berkaitan
Makanan Jalanan
Snek
Tenayan Raya