Telur gulung adalah kudapan nostalgia zaman sekolah rendah yang masih digemari di Pekanbaru. Di Jalan Teuku Umar, anda boleh menikmati Telur Gulung Bang Oritama, dinamakan sempena nama anak pemiliknya. Selain telur gulung, terdapat pelbagai cucuk seperti bebola daging mini, nugget, bebola tahu, sosej, dan otak-otak, semuanya dibalut telur dan digoreng. Rasanya yang kaya digabungkan dengan sos manis pedas sangat mendesak untuk dicuba lagi.
Tempat ini menarik kerana menawarkan cita rasa tempatan Riau yang asli dengan harga mesra poket.
Harga:
Pelbagai Cucuk Rp1.000/pcs
Telur Gulung Rp5.000/4 pcs
⏰ Dibuka setiap hari, 10.00-21.00 WIB
📍 Jalan Teuku Umar, di antara Mal Pekanbaru dan Plaza Senapelan
Petunjuk cara ke lokasi:
Opsi Gojek/Grab: Cari "Jalan Teuku Umar" dan pilih lokasi ambil berhampiran Mal Pekanbaru atau Plaza Senapelan.
Kenderaan persendirian (Google Maps): Taip "Telur Gulung Bang Oritama Pekanbaru" atau tunjuk arah ke Jalan Teuku Umar, antara Mal Pekanbaru dan Plaza Senapelan.
✅ Pembayaran Tunai
✅ Bawa pulang sahaja
#brosis #brosispku #pku #pekanbaru #riau #kulinerpku #culinary #food #foodporn #foodgasm #kulinerindonesia #brosismakanmalam #brosiscemilan #BroSisPKUTelurGulung #Pekanlife #BroSisPKUContentNanda
Kategori Berkaitan
Rumbai
Makanan Jalanan
Snek
Cerita Penduduk
Senapelan